Algemeen
Bezienswaardigheden
Weer en klimaat
Geschiedenis
Evenementen
Winkelen
Uitgaan
Kaart
Reisinformatie
Reisadvies
Documenten
Transport
Plaatsen
Faliraki
Ialyssos
Kiotari
Lindos
Transport

Wanneer u naar Rhodos wenst te gaan heeft u er waarschijnlijk reeds goed over nagedacht hoe uw reisschema eruit zal komen te zien. De meeste vakantiegangers kiezen er natuurlijk voor om naar Rhodos te vliegen, maar er zijn ook reizigers die de boot nemen. Op deze pagina bieden we u in ieer geval een interessant overzicht van de verschillende transportmogelijkheden.

Met het vliegtuig:

Er worden vanaf de meeste internationale luchthavens in België en Nederland (directe) vluchten georganiseerd met Rhodes International Airport, de internationale luchthaven van Rhodos. Leuk om te weten is dat deze luchthaven volgens insiders ook meteen de beste van Griekenland wordt genoemd. In België vliegt Jetairfly vanaf de luchthavens van Zaventem en Oostende al dan niet rechtstreeks naar het Griekse eiland. Thomas Cook vliegt vanaf Zaventem en Luik. Vanuit Nederland is het mogelijk om onder andere met Transavia en ArkeFly op Rhodos te vliegen. Een rechtstreekse vlucht naar Rhodos duurt ongeveer 3 uur en 40 minuten.

Met de trein:

Met de trein naar Rhodos rijden zal zonder enige twijfel een avontuur op zich zijn. De meest voor de hand liggende mogelijkheid op dit vlak is met de trein tot in Athene te sporen om van daaruit de ferry te nemen naar Rhodos. Het is natuurlijk ook mogelijk om vanuit Athene een vlucht te boeken. Je vliegt in ongeveer één uur van de Griekse hoofdstad naar Rhodos.

Met de ferry:

Tussen de verschillende Griekse eilanden varen tal van ferries die je op een comfortabele manier van eiland naar eiland vervoeren. De Blue Star Ferries varen naar Rhodos vanaf Amorgos/Katapola, Kalymnos, Kos, Leros, Marmaris, Nisyros, Paros, Patmos, Santorini, Syros en Tilos. Vanaf het Griekse vasteland wordt in de meeste gevallen gekozen voor Piraeus, welke vlakbij Athene is gelegen. Sea Service verbindt Rhodos dan weer met het Turkse vasteland, meerbepaald met de badplaats Marmaris. Liefhebbers kunnen ook één van de ferries vanuit Italië nemen naar het Griekse vasteland om van daaruit door te reizen naar Rhodos.

Met de bus:

Rhodos beschikt over een uitgebreid en betrouwbaar busnetwerk. Dat busnetwerk wordt verzorgd door KTEL en RODA. De beste uitvalsbasis is Rhodos-stad. Van hieruit is zowat iedere plaats op het eiland per bus bereikbaar. Bij de meeste hotels is het mogelijk om aan de receptie een dienstregeling te verkrijgen. Het betalen van de busreis gebeurt in de bus zelf. Het zal reizigers opvallen dat de prijzen voor een busrit bijzonder goedkoop zijn.

Met de auto:

Zelf met de auto rondrijden op Rhodos brengt weinig moeilijkheden met zich mee. De wegen zijn over het algemeen in heel goede staat en er is in vergelijking met andere Griekse eilanden een zeer degelijke bewegwijzering. Hou er alleen rekening mee dat er bij (hevige) regen slipgevaar kan ontstaan.

 

Met de taxi:

Taxi's zijn op Rhodos ruim voldoende aanwezig. Hou er rekening mee dat er niet altijd met een taximeter wordt gewerkt. Voor bepaalde trajecten wordt een vaste prijs berekend. Hou er daarnaast rekening mee dat men een toeslag mag rekenen voor bijvoorbeeld bagage en nachtritten. De prijzen voor de taxi's liggen aanzienlijk lager dan bij ons.

Met de brommer / scooter:

Een bijzonder leuke en boeiende manier om Rhodos te verkennen is door gebruik te maken van een brommer of scooter. Op deze manier zal je plaatsen ontdekken waar je anders nooit bij stil had gestaan. Hou er wel rekening mee dat vandaag de dag een bromfietscertificaat verplicht is, ook al ben je in het bezit van een (Europees) rijbewijs. De lokale autoriteiten controleren hier bijzonder streng op en aarzelen niet om toeristen die niet over dit certificaat beschikken een boete te geven.

Te voet:

Verschillende steden zoals Rhodos-stad moet je gewoon eens rustig en te voet kunnen doorlopen. Laat je overweldigen door de fijne sfeer en de aangename bevolking en neem de geschiedenis langzaam maar zeker in je op. Slenter door de verschillende straatjes en proef die echte Griekse sfeer in één van de restaurantjes of bars.

 

 

© 2010 - 2013 Rodos.be | Disclaimer | Privacy Policy | Adverteren | Links